
رئیس دانشگاه ملی مهارت یزد خبر داد:
بورسیه صنعت 150 دانشجوی دانشگاه ملی مهارت یزد
رئیس دانشگاه ملی مهارت استان یزد از انعقاد تفاهمنامه همکاری با صنایع مختلف خبر داد و گفت: در فاز اول ۲۰ نفر از دانشجویان در حال تحصیل تحت پوشش بورسیه صنعت قرار گرفتند و بورسیه بیش از ۱۵۰ دانشجو نیز در شرف انجام است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، احمد محتشمی صبح امروز در نشستی با اصحاب رسانه استان با تشریح اقدامات، برنامهها و دستاوردهای این دانشگاه در حوزه آموزش مهارتمحور، توسعه رشتهها، اشتغال دانشجویان و همکاری با صنعت پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت دانشگاههای مهارتی در تحقق سیاستهای کلان کشور به ویژه در حوزه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالزایی اظهار کرد: دانشگاه ملی مهارت با هدف تربیت نیروی انسانی متعهد، مجرب و دارای صلاحیتهای حرفهای در راستای پیشرفت پایدار کشور، نقش کلیدی در نسل چهارم دانشگاهها ایفا میکند؛ نسلی که پیوندی بین دولت، صنعت، دانشگاه و جامعه مدنی برقرار میسازد.
رئیس دانشگاه ملی مهارت استان یزد با اشاره به اقدامات گسترده فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، کارگاههای آموزشی متعددی برای ارتقای سطح زندگی دانشجویان و خانوادههای آنها برگزار شد. موضوعاتی همچون پیشگیری از معضلات فرهنگی، اجتماعی و بهداشت روانی از جمله محورهای این آموزشها بود.
محتشمی گفت: همچنین در حوزه فرهنگی و دانشجویی آموزشهای سبک زندگی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، برگزاری اردوهای راهیان نور، راهیان پیشرفت، اردوها و فعالیتهای جهادی در مناطق محروم انجام شده است که این دانشکاه در زمینه اعزام به اردوهای راهیان نور مقام اول استان را کسب کرد؛ همچنین دانشجویان دانشگاه موفق به کسب بیش از ۵۰ مقام در جشنوارههای ملی از جمله قرآن و عترت و حرکت شدهاند.
وی ادامه داد: همچنین دانشگاه ملی مهارت یزد میزبان پنجمین مجمع اتحادیه دانشگاههای مهارتی کشور بوده و با راهاندازی تشکلهای دانشجویی مهارتی، زمینه مشارکت فعال دانشجویان در برنامههای دانشگاه فراهم شده است.
رئیس دانشگاه ملی مهارت یزد با اشاره به تعامل گسترده دانشگاه با صنایع استان، از امضای تفاهمنامههای متعدد خبر داد و گفت: با صنایع مختلفی تفاهمنامه همکاری امضا کردیم که یکی از دستاوردهای مهم آن در فاز اول قرار گرفتن ۲۰ نفر از دانشجویان در حال تحصیل (دختر و پسر) تحت پوشش بورسیه صنعت است و بورسیه بیش از ۱۵۰ دانشجو نیز در شرف انجام است و همچنین همکاریهای دیگری نیز در دست اقدام داریم که در آینده نزدیک نهایی خواهند شد.
وی از تجمیع دانشکدههای شماره ۱ و ۲ پسران دانشگاه ملی مهارت یزد در مرکز شهید صدوقی این دانشگاه خبر داد و گفت: این اقدام با هدف یکپارچهسازی فرآیندهای آموزشی، کاهش هزینهها و ارتقای کیفیت خدمات آموزشی انجام شده است.
محتشمی گفت: دانشکده حضرت رقیه نیز که بیش از یکهزار و 800 دانشجو در آن تحصیل میکنند با توجه به فضای ناکافی برای حضور این تعداد دانشجو، برخی از رشتههایی که قابلیت جابهجایی داشتند و دارای امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی نبودند به مرکز امام علی (ع) منتقل میشوند تا کیفیت آموزشی نیز در این مراکز بالاتر رود.
محمد امیدپناه معاون آموزشی دانشگاه ملی مهارت استان یزد نیز در این نشست با اشاره به شرایط پذیرش دانشجو در این دانشگاه گفت: مجموعه دهگانه دانشگاه ملی مهارت در استان یزد در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته پذیرش دارد که کاردانی پیوسته مربوط به فارغالتحصیلان هنرستان فنی و حرفهای و کار و دانش و کاردانی ناپیوسته مربوط به دیپلمههای رشتههای نظری و هنرستانها هستند.
وی ادامه داد: مجموعه دهگانه دانشگاه ملی مهارت استان یزد در 24 رشته کاردانی پیوسته و 6 رشته ناپیوسته شامل رشتههای ابزار دقیق، شبکههای کامیپوتری، انتقال و توزیع اب، مکانیک ماشینهای صنعتی، هتلداری و حسابداری گرایش دولتی پذیرش دانشجو دارد.
امیدپناه با بیان اینکه پذیرش در برخی رشتهها با آزمون و در بسیاری بدون آزمون و صرفاً از طریق ثبتنام در سایت سازمان سنجش انجام میشود، گفت: پذیرش در پنج رشته مقطع کاردانی پیوسته شامل مکانیک خودرو، الکتروتکنیک، کامپیوتر، تربیت بدنی و حسابداری با آزمون انجام میشود و پذیرش در سایر رشتههای دانشگاه اعم از پیوسته و کاردانی ناپیوسته بدون آزمون ولی حتماً با ثبتنام در سایت سازمان سنجش کشور انجام میشود.
وی افزود: پذیرش کاردانی دانشگاه ملی مهارت چه بدون آزمون و چه با آزمون تا ۲۶ تیرماه تمدید شده و کنکور آن ارتباطی با آزمون سراسری ندارد، داوطلبانی که در این مهلت زمانی موفق به ثبتنام نشده باشند میتوانند در بازه زمانی ۲ شهریور لغایت ۷ شهریور اقدام به ثبتنام کنند و آزمون رشتههای بدون آزمون نیز در شهریورماه برگزار میشود.
معاون آموزشی دانشگاه ملی مهارت استان یزد عنوان کرد: دانشگاه ملی مهارت یزد از دو طریق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته پذیرش دارد که کارشناسی ناپیوسته کنکور ندارد و تمام رشتههای مقطع کارشناسی ناپیوسته که ۲۳ رشته است فقط داوطلب در بازه تعیین شده باید در سازمان سنجش ثبتنام کند و پذیرش براساس سوابق تحصیلی است.
وی ادامه داد: مراکز دهگانه دانشگاه ملی مهارت استان یزد در مقطع کارشناسی پیوسته در چهار رشته مهندسی حرفهای معماری، مهندسی حرفهای کامپیوتر، حسابداری و گرافیک پذیرش دارد که گرافیک مرکز دختران میبد، مهندسی حرفهای معماری در مرکز شهید صدوقی یزد ویژه دختران، مهندسی حرفهای کامپیوتر در مرکز شهید صدوقی و رشته کارشناسی حسابداری همین مرکز شهید صدوقی پذیرش دارد که از طریق آزمون پذیرش دارند.
امیدپناه با بیان اینکه بالای ۹۶ درصد رشته کارشناسی پیوسته دیپلمههای رشتههای نظری هستند، افزود: پس از حدود دو سال وقفه در تصویب رشتههای جدید، موفق شدیم سه رشته مهندسی حرفهای کامپیوتر در مرکز دختران یزد، مکاترونیک صنعتی کاردانی پیوسته در مرکز پسران میبد و حسابداری گرایش دولتی ویژه مرکز دختران شهرستان خاتم را به جمع رشتههای تحصیلی دانشگاه اضافه کنیم.
وی گفت: پذیرش در رشتههای کارشناسی پیوسته تنها از طریق کنکور سراسری ممکن است و تفاوت مهم دانشگاه ملی مهارت با دیگر دانشگاهها، تمرکز آن بر آموزش مهارتی است؛ بهگونهای که ۶۵ تا ۷۰ درصد محتوای دروس، عملی و آزمایشگاهی است.
امیدپناه با بیان اینکه پذیرش در همه رشتهها به صورت ۷۰ درصد روزانه و ۳۰ درصد شبانه برنامهریزی شده است، گفت: دانشگاه ملی مهارت استان یزد با دارا بودن ۱۰ مرکز فعال و بیش از ۷ هزار و۵۰۰ دانشجو دارد که از این تعداد، ۴۰ درصد دانشجویان را زنان و ۶۰ درصد را مردان تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: داننشگاه ملی مهارت استان یزد دارای ۵۱ عضو هیأت علمی تماموقت و ۹۸۰ استاد مدعو است. امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی در بسیاری از رشتهها همچون ساخت و تولید نیز از استاندارد بالایی برخوردارند به گونهای که نمونه آن حتی در دانشگاههای دیگر استان نیست و نسبت اعضای هیئت علمی ما در مقایسه با سایر دانشگاههای مهارتی کشور قابل قبول و در مواردی حتی بالاتر است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!