
مدیرکل بهزیستی یزد مطرح کرد
پایش بینایی بیش از ۶۴ هزار کودک یزدی
مدیرکل بهزیستی یزد گفت: اجرای طرح پایش بینایی و پیشگیری از تنبلی در سال جاری با جامعه هدف بیش از ۶۳ تا ۶۴ هزار کودک در یزد اجرا خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، نادر هومنیان در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به برخی از اقدامات بهزیستی در استان یزد گفت: در حال حاضر ۱۷۹ فعالیت در سطح استان در حال اجرا است که شامل طرحها و پویشهای متنوعی است که برای آگاهسازی جامعه و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پیگیری میشود.
وی ادامه داد: خدمات متنوعی در بهزیستی در حال انجام است که بسیاری از مردم با این خدمات آشنا نبوده و آگاهسازی مردم باید از طریق رسانه و با همکاری رسانه انجام شود.
مدیرکل بهزیستی یزد با اشاره به اجرای طرح امبلیوپی در شهرستان یزد گفت: این طرح با پایش بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال تلاش میکند تا مشکلات حوزه بینایی در این رده سنی را شناسایی و از آسیبهای احتمالی آن در آینده همچون نابینایی جلوگیری کند.
وی گفت: اگر تنبلی چشم بهموقع و تا قبل از سن ۱۰ سالگی شناسایی نشود درمان آن بسیار سخت و ناممکن خواهد بود.
وی افزود: میانگین پیشگیری از تنبلی چشم در کشور ۸۶ درصد است که این آمار در استان یزد ۵۶ درصد بوده که امیدواریم در سال آینده این عدد افزایش پیدا کرده و با پیشگیری بهموقع شاهد هیچ کودک نابینایی در استان یزد نباشیم.
وی اظهار کرد: اجرای طرح پایش بینایی و پیشگیری از تنبلی چشم در سال جاری با همکاری سازمان بهزیستی و بنیاد برکت بهمنظور شناسایی مشکلات بینایی در کودکان انجام خواهد شد که جامعه هدف آن در این سال چیزی حدود ۶۳ تا ۶۴ هزار کودک یزدی است.
وی عنوان کرد: این طرح با حضور گروههای جهادی متخصص و طی دو بازه زمانی ۲۴ تا بیست و پنجم اردیبهشت و ۲۹ تا سی و یکم این ماه در اداره بهزیستی شهرستان یزد و مرکز آموزش بهزیستی در منطقه آزادشهر به پایش کاملاً رایگان تنبلی چشم خواهند پرداخت و همچنین اولویت با کودکانی است که در سالهای قبل پایش شده و اکنون نیاز به پایش ثانویه دارند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در سال ۱۳۹۶ اقدامات قابلتوجهی و خوبی در استان انجام شد از جمله غربالگری ژنتیک مادران باردار یزدی و غربالگری شنوایی بدو تولد که با این کار کودکان مشکوک به مشکل شنوایی در بدو تولد شناسایی و کاشت حلزون انجام شد بهطوریکه در این سال آمار ناشنوایی در استان یزد صفر گزارش شده اما از سال ۱۳۹۶ تا به الان این پایشها بهصورت ضعیفتری ادامه پیدا کرد و متأسفانه و بنا بر آمارهای غیررسمی ۱۳۷ کودک ناشنوای زیر ۵ سال در استان یزد گزارش شده است.
وی گفت: بهزیستی طیف وسعی از خدمات را در استان انجام میدهد و مدتهاست که مورد غفلت واقع شده و حتی خیران نیز مانند گذشته اعتمادی به مجموعه ندارند و پیشنهاد میکنم اصحاب رسانه با راهاندازی خیریهای به نام این قشر از جامعه، در راستای انجام خدمات بهتر و بیشتر بهزیستی در استان یزد قدم بردارند.
هومنیان با اشاره به طرح ولیمه مهربانی تصریح کرد باتوجهبه ایام حج و پس از بازگشت حجاج به کشور طرح ولیمه مهربانی باید بیشازپیش مورد توجه قرار بگیرد و حاجیان هزینههای ولیمه خود را میتوانند به مراکز بهزیستی اهدا کنند.
وی همچنین با اشاره به برخی از آسیبهای اجتماعی در یزد گفت: آسیبهایی همچون طلاق، خودکشی، اعتیاد و... آسیبهایی است که امروزه گریبانگیر جامعه شده و استان یزد نیز از آن مستثنی نیست و روزبهروز شاهد افزایش آن در جامعه هستیم.
وی اظهار کرد: بهزیستی در راستای اقدامات پیشگیرانه از آسیبهای اجتماعی خدماتی همچون خط تلفن ۱۴۸۰ یا صدای مشاور را در استان اجرا میکند که افراد حاضر در این طرح از مشاوران، روانشناسان و افراد متفکر استان بوده که به افرادی که تماس میگیرند مشاوره تخصصی میدهند و به دنبال حل مشکلات و آسیبهای اجتماعی موجود هستند
وی اذعان داشت: بنابراین علاوه بر توجه بهسلامت جسم توجه بهسلامت روان جامعه نیز بسیار اهمیت دارد و ما باید بهعنوان سازندگان جامعه فرهنگ درست را نهادینه و در راستای افزایش سلامت روان جامعه قدم برداریم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!