
سرپرست دفتر توسعه تصفیهخانههای فاضلاب یزد:
منشأ پشههای بلوار جمهوری تصفیهخانه فاضلاب یزد نیست
سرپرست دفتر بهرهبرداری و توسعه تصفیهخانههای فاضلاب استان یزد ضمن رد ارتباط مستقیم بین پشههای بلوار جمهوری و تصفیهخانه فاضلاب یزد گفت: بسیاری از مردم تصور میکنند منشأ پشهها تصفیهخانه است، در حالی که اینطور نیست.
احسان کامرانی در پی افزایش گلایههای مردمی از وجود پشهها و حشرات مزاحم در محدوده بلوار جمهوری یزد در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا» ضمن رد ارتباط مستقیم بین پشههای بلوار جمهوری و تصفیهخانه فاضلاب یزد گفت: بسیاری از مردم تصور میکنند منشأ پشهها تصفیهخانه است، در حالی که اینطور نیست.
وی ادامه داد: در محیط تصفیهخانه فاضلاب یزد، برنامههای منظمی برای کنترل و مبارزه با حشرات موذی از جمله پشهها داریم که شامل سمپاشی با سموم شیمیایی و بیولوژیکی در دو تا سه شیفت کاری در شبانهروز و همچنین اقدامات فیزیکی برای کاهش زاد و ولد پشهها میشود.
سرپرست دفتر بهرهبرداری و توسعه تصفیهخانههای فاضلاب استان یزد با رد امکان پرواز پشهها از محل تصفیهخانه تا مناطق شهری گفت: فاصله تصفیهخانه تا بلوار جمهوری و بلوار استقلال چیزی حدود ۶ تا ۷ کیلومتر است. بررسیهای علمی نشان دادهاند که پشهها نمیتوانند چنین مسافتی را طی کنند.
وی اضافه کرد: از طرفی در بررسیهایی که در سالهای قبل انجام شده، چندین کانون آلودگی در مناطق مسکونی شاهدیه و بلوار جمهوری و اطراف آن از جمله باغها، دامداریها، و آبهای راکد محلی، کورههای آجر پذیری شناسایی شدهاند که اینها نیز میتوانند منشأیی برای وجود پشه در این منطقه باشند.
کامرانی تصریح کرد: از نظر جغرافیایی نیز جهت باد غالب از سمت تصفیهخانه فاضلاب به جهت مخالف شهر است. اگر پشهای از برکههای خارج از شهر بلند شود، باد آن را به خارج از شهر میبرد، نه به داخل. بنابراین از نظر جغرافیایی هم امکان ندارد که پشهها از آن سمت با سوار شدن بر باد وارد بلوار جمهوری شوند.
وی با اشاره به شکلگیری دریاچه از پساب شهری یزد ادامه داد: سالها پیش به دلیل نبود زیرساخت و تأسیسات انتقال، بخشی از پساب که باید به مصرف برخی شرکتها و صنایع میرسید به علت استفادهنشدن، به صورت یک برکه باقی ماند؛ اما اکنون، با توجه به کمآبی استان، تقریباً تمام پساب تصفیهشده به مصرف میرسد و پساب بدون استفاده رها نمیشود.
کامرانی با تأکید بر اینکه مسئولیت مقابله با این معضل تنها بر عهده آبفا نیست، افزود: در چنین مواردی باید مرکز بهداشت، جهاد کشاورزی، فرمانداری، و محیط زیست هم ورود کنند. ما در تصفیهخانه کار خود را انجام دادهایم، اما منشأ پشهها در سطح شهر باید به طور جامع بررسی شود. دامداریها، باغها و کورههایی در شاهدیه و اطراف بلوار جمهوری و استقلال وجود دارد که استخرهای روباز و آبهای راکد دارند. اینها میتوانند کانونهای اصلی تولید پشه باشند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!