حالت تاریک
یکشنبه, 05 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
خسارت قطعی برق به مخابرات یزد
مدیر مخابرات منطقه یزد خبر داد:

خسارت قطعی برق به مخابرات یزد

مدیر مخابرات منطقه یزد با اشاره به تأثیر قطعی‌های مکرر برق بر زیرساخت‌های ارتباطی استان گفت: این وضعیت موجب کاهش چشمگیر عمر باتری‌های پشتیبان شده است و تعویض و جایگزینی این باتری‌ها نیز با هزینه‌های بالایی همراه است.

محمدرضا زارع در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، با اشاره به گستردگی زیرساخت‌های ارتباطی در سطح استان اظهار داشت: در حال حاضر، تعداد قابل توجهی از سایت‌های تلفن همراه و همچنین مراکز متعدد تلفن ثابت، اعم از کوچک و بزرگ، در سطح استان مشغول ارائه خدمات ارتباطی به شهروندان هستند.

وی در ادامه در خصوص نحوه تأمین برق این مراکز و محدودیت‌های موجود در تأمین برق پشتیبان بیان کرد: تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز این سایت‌ها عمدتاً از طریق شبکه برق شهری انجام می‌شود. در این میان، باتری‌هایی در سامانه‌ها تعبیه شده‌اند که صرفاً برای پشتیبانی از قطعی‌های بسیار کوتاه‌مدت، نظیر عملیات توسعه، تعمیرات مقطعی یا به‌روزرسانی‌های فنی، طراحی شده‌اند و اساساً توانایی پوشش‌دهی ناترازی یا قطعی‌های طولانی‌مدت برق را ندارند.

مدیر مخابرات منطقه یزد با اشاره به چالش‌های موجود در شرایط فعلی تصریح کرد: تجهیزاتی که در حال حاضر در اختیار داریم، صرفاً قادر به تأمین انرژی در بازه‌های زمانی کوتاه هستند و با توجه به تداوم و تکرار قطعی‌های برق، عملاً دچار آسیب شده و ظرفیت آن‌ها به‌شدت کاهش یافته است. این مسئله باعث شده حتی زمان اندک سرویس‌دهی باتری‌ها نیز با مشکل مواجه شود.

زارع افزود: از جمله خسارات واردشده به تجهیزات مخابراتی، آسیب به باتری‌های پشتیبان بوده است؛ باتری‌هایی که در اثر قطعی‌های مکرر برق دچار افت عملکرد شده‌اند و هزینه‌های نگهداری و جایگزینی بسیار بالایی دارند. این باتری‌ها که در شرایط عادی بین دو تا پنج سال عمر می‌کردند، اکنون در برخی موارد عمرشان به 6 ماه رسیده است.

وی ادامه داد: به‌منظور مدیریت بهتر شرایط موجود و حفظ پایداری ارتباطات، کلیه سایت‌ها براساس میزان اهمیت عملیاتی و نقش ارتباطی، در سه سطح اولویت‌بندی شده‌اند و این فهرست به شرکت همراه اول اعلام گردیده است. طبق توافق انجام‌شده، قرار است تأمین تجهیزات مورد نیاز برای سایت‌های دارای اولویت اول، تا پایان ماه جاری انجام شود.

مدیر مخابرات منطقه یزد با تأکید بر تبعات فنی ناشی از قطعی برق بیان داشت: در شرایطی که بخشی از سایت‌ها در زمان قطعی برق غیرفعال می‌شوند، فشار مضاعفی بر سایت‌های فعال وارد می‌آید و این امر می‌تواند به افت کیفیت ارتباطی یا در مواردی، بروز اختلال و حتی قطعی موقت منجر شود.

زارع با اشاره به نقش حیاتی برخی سایت‌های کلیدی گفت: برخی سایت‌ها به عنوان مراکز فرستنده به دیگر سایت‌ها نیز عمل می‌کنند که این سایت‌ها از حساسیت بالایی برخوردارند و در اولویت تأمین باتری و تجهیزات پشتیبان قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: با وجود هزینه‌های بالای تأمین تجهیزات، فرایند تأمین باتری با دشواری‌هایی همراه است، اما با این حال، ما پیگیر هستیم و بخشی از سایت‌ها به ویژه در مناطق دورافتاده که پوشش‌دهی آن‌ها ضروری بوده، تأمین باتری شده‌اند. با این حال، فرآیند تأمین تجهیزات پشتیبان بسیار پیچیده، هزینه‌بر و زمان‌بر است و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و تخصیص منابع مالی متناسب می‌باشد.

مدیر مخابرات منطقه یزد در بخش دیگری از سخنان خود به مراکز اصلی مخابرات اشاره کرد و گفت: در مراکز اصلی که به تجهیزات دیزل ژنراتور مجهز هستند، تأمین برق در زمان قطعی با مشکل خاصی مواجه نیست، اما مراکز توزیعی در سطح شهر برای استمرار فعالیت وابسته به برق شهری هستند و در صورت قطعی‌های مکرر یا طولانی، آسیب‌پذیر خواهند بود. با این وجود، تلاش می‌شود تا با استفاده از اعتبارات موجود و با اولویت‌بندی صحیح، بخشی از این نیازها برطرف گردد.

زارع در پایان ضمن قدردانی از بردباری و همراهی مردم استان خاطرنشان کرد: ضمن عرض پوزش بابت نارسایی‌های به‌وجودآمده در برخی نقاط، مجموعه مخابرات منطقه یزد با تمام توان در حال پیگیری و تلاش برای بهبود شرایط موجود است. شرایط ناترازی برق، تمامی حوزه‌ها از جمله ارتباطات را تحت تأثیر قرار داده و امیدواریم با تلاش‌های صورت‌گرفته روند پایداری خدمات ارتباطی در استان بیش از پیش ارتقاء یابد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!