حالت تاریک
سه‌شنبه, 30 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
شهید رئیسی سفرهای معنوی را تسهیل کرد
زیارت بدون مرز؛

شهید رئیسی سفرهای معنوی را تسهیل کرد

در شرایطی که مردم ایران به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها درگیر چالش‌های زیادی بودند، دولت سیزدهم تصمیم گرفت با نگاه ویژه به سفرهای زیارتی دسترسی به اماکن مقدس را برای مردم آسان‌تر کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا» به نقل از خبرگزاری فارس، این روزها برای خیلی از مردم ایران سفر به کربلا و مکه دیگر یک آرزو نیست بلکه یک حق معنوی است که دولت شهید آیت‌الله رئیسی آن را برایشان ممکن ساخت.دولت شهید رئیسی در اولین روزهای شروع به کار خود به‌ویژه در زمینه تسهیل سفرهای زیارتی راهبردی متفاوت اتخاذ کرد. در شرایطی که مردم ایران به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها درگیر چالش‌های زیادی بودند، دولت سیزدهم تصمیم گرفت با نگاه ویژه به سفرهای زیارتی دسترسی به اماکن مقدس را برای مردم آسان‌تر کند. یکی از نخستین اقداماتی که دولت انجام داد، لغو ویزا برای سفرهای زمینی به عراق بود.شهید رئیسی با این اقدام نشان داد که به دنبال تسهیل ارتباطات فرهنگی و دینی ملت‌ها است. لغو ویزا به‌ویژه برای زائران استان‌های مرزی که به‌طور مرتب به کربلا می‌رفتند گامی بزرگ بود. در حقیقت این تصمیم به نوعی احیای حق سفر زیارتی برای میلیون‌ها ایرانی محسوب می‌شد که در گذشته به دلایل مختلف از جمله هزینه‌های بالا از این سفر محروم بودند.

یکی دیگر از اقدامات برجسته دولت شهید رئیسی در زمینه تسهیل سفرهای زیارتی، اختصاص ارز حمایتی به زائران بود. در شرایطی که ارز دولتی به دلیل نوسانات اقتصادی کمتر در دسترس بود دولت تصمیم گرفت ارز نیمایی را برای خرید ارز مورد نیاز زائران تخصیص دهد. این اقدام باعث شد که هزینه‌های سفر کاهش یابد و دیگر هر روز خبری از‌ نوسان قیمت‌ها نباشد.پس از سال‌ها انتظار یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای دولت رئیسی در زمینه سفرهای زیارتی بازگشایی عمره برای ایرانیان بود. در پی رایزنی‌های دیپلماتیک گسترده این امکان برای ایرانیان فراهم شد تا دوباره به مکه و مدینه سفر کنند. بازگشایی عمره پس از یک دوره طولانی که به‌دلیل قطع روابط سیاسی تعطیل شده بود، فقط یک دستاورد دیپلماتیک نبود بلکه یک نقطه عطف معنوی برای مردم ایران محسوب می‌شد.

دولت شهید رئیسی در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. بازگشایی این سفرها نه‌تنها امنیت زائران را در نظر گرفت بلکه دسترسی به امکانات پزشکی و رفاهی را نیز در دستور کار قرار داد.البته شاید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دستاوردهای دولت شهید رئیسی در زمینه سفرهای زیارتی اربعین ۱۴۰۱ بود. این دوره به‌ویژه برای میلیون‌ها زائر ایرانی که هر ساله در پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند یک تحول بزرگ بود. با وجود محدودیت‌های جهانی، دولت رئیسی توانست با رایزنی با طرف عراقی و همچنین ایجاد زیرساخت‌های حمل‌ونقل، تخصیص ارز و تأمین امنیت زائران زمینه را برای حضور گسترده زائران ایرانی در کربلا فراهم کند.

 برای بسیاری از زائران، اربعین فقط یک سفر معنوی نیست بلکه یک فرصت ملی و اجتماعی است تا نشان دهند که ایران با تمام چالش‌های اقتصادی همچنان در قلب جهان اسلام قرار دارد. دولت در این دوره توانست با فراهم‌کردن شرایط مناسب حمل‌ونقل و افزایش ظرفیت‌های مرزی، زائران را در شرایط بهتری راهی این حماسه عظیم کند. ارز اربعین هم در دولت رئیسی در اختیار زائران قرار گرفت تا برگ زرینی در حمایت از سفرهای زیارتی در دولت سیزدهم رقم بخورد.

شهید رئیسی در دوران کوتاه حضورش در رأس دولت با تصمیمات شجاعانه توانست راه‌های جدیدی برای دسترسی به اماکن مقدس را برای ایرانیان باز کند. اقدامات دولت او نه‌تنها سفرهای زیارتی را آسان کرد بلکه در دل این اقدامات دولت به رسالت خود در خدمت به مردم ادامه داد و وفاداری به اصول اسلامی و انسانی را به منصه ظهور رساند.

دولت شهید رئیسی با تدابیر خود نه تنها درهای زیارت را به روی میلیون‌ها ایرانی باز کرد، بلکه روحیه‌ای جدید از امید، همبستگی و عزت را در دل مردم دمید. این اقدامات نه فقط به مردم فرصتی برای زیارت اهل‌بیت (ع) داده، بلکه نشان داده که در سایه اراده حتی در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و جهانی می‌توان معنویت و وحدت را به اوج رساند. این تحول نه فقط در سیاست بلکه در قلب مردم ایران به‌ویژه در مسیرهای زیارتی به‌خوبی لمس می‌شود و همچنان هم آثار آن جاری است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!