
قطع حمایت مالی از نهادهای بهاصطلاح حقوق بشر؛
پول آمریکا برای دروغسازی علیه ایران تمام شد!
به گفته بسیاری از کارشناسان قطع حمایت مالی از نهادهای به اصطلاح حقوق بشری و رسانهای ضدایران، نشانهای از اعتراف ضمنی واشنگتن به شکست پروژههای براندازی نرم است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا» به نقل از خبرگزاری فارس، اخیرا گفته شد که دولت آمریکا در سند بودجه بهطور رسمی حمایت مالی از برخی نهادهای ضدایرانی و دهها مؤسسه فعال علیه ایران را حذف کرد؛ اقدامی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان سیاسی نشانهای از شکست پروژههای براندازانه، رسانهای و سایبری واشنگتن علیه جمهوری اسلامی محسوب میشود.براساس اسناد منتشر شده ترامپ اخیرا، بودجههای تخصیصی به نهادهای بهاصطلاح حقوق بشری، رسانهای و سایبری فعال علیه جمهوری اسلامی ایران را از سند بودجه فدرال آمریکا برای سال ۲۰۲۶ حذف کرد. این تصمیم در قالب لایحه پیشنهادی دفتر مدیریت و بودجه کاخ سفید به کمیته تخصیص بودجه سنا ارائه شده و بر قطع کمکهای مالی دولت آمریکا به پروژههای موسوم به «براندازی نرم» تأکید دارد.
بودجههای میلیاردی برای ترویج براندازی در پوشش دموکراسی
طی دو دهه گذشته، واشنگتن با استفاده از ابزارهای بودجهای، منابع مالی قابلتوجهی را در اختیار نهادهایی قرار داده بود که به بهانه ترویج دموکراسی و حقوق بشر، پروژههای تبلیغاتی، رسانهای، حقوقی و سایبری علیه ایران را مدیریت میکردند. نهادهایی مانند «بنیاد برومند»، «هرانا»، «ایرانوایر»، «توانا»، «NetFreedom Pioneers»، «اصل ۱۹» و «اتحاد برای ایران» در صدر دریافتکنندگان این بودجهها بودند. این نهادها با بهرهگیری از پوشش رسانهای، آموزشی یا حقوق بشری، تلاش داشتند افکار عمومی جهان را علیه ایران بسیج کنند.
کاخ سفید: اثربخشی پروژههای براندازی صفر بوده است
در متن منتشر شده از سوی کاخ سفید، بهصورت مستقیم به حذف بودجه صندوق ملی دموکراسی (NED) و صندوق دموکراسی (Democracy Fund) اشاره شده است.مقامات آمریکایی معتقدند که «هیچ توجیهی برای تداوم حمایت مالی از نهادهایی وجود ندارد که در سالهای اخیر اثربخشی نداشتهاند و منافع ملموسی برای سیاست خارجی ایالات متحده تولید نکردهاند.» این احتمالا بدان معناست که بودجه سالانه صدها میلیون دلاری اختصاصیافته به این پروژهها عملاً متوقف خواهد شد.
دولت ترامپ: این نهادها هزینهبر و ناکارآمدند
دولت ترامپ در توجیه این تصمیم، بر ضرورت پایان دادن به «ریختوپاشهای بینتیجه»، «بازگشت به اولویتهای داخلی» و «حذف هزینههای غیرضروری از دوش مالیاتدهندگان آمریکایی» تأکید کرده است. منابع نزدیک به دولت همچنین ناکامی نهادهای فاندخور در تأثیرگذاری بر ایران، فساد ساختاری در برخی مؤسسات، و فاصله گرفتن آنان از مأموریتهای اولیه را دلایل اصلی این حذف بودجه معرفی کردهاند.
فقط ۱۲ درصد فاندها برای منافع آمریکا خرج شد!
مارکو روبیو، وزیر خارجه جدید آمریکا، پیش از این در سخنانی تند علیه اپوزیسیون و فاندبگیران اعلام کرده بود که دولت آمریکا قصد ندارد به عنوان یک موسسه خیریه عمل کند.او تاکید کرده بود که تنها به کسانی کمک مالی خواهد شد که بتوانند ثابت کنند این منابع را برای منافع ملی آمریکا هزینه میکنند.روبیو همچنین اشاره کرده بود که از هر دلاری که به فاندگیران ایرانی داده شده، تنها 12 سنت به مقصد اصلی رسیده و 88 سنت آن صرف هزینههای شخصی و اداری شده است.این اظهارات درحالی مطرح شده بود که پروژههای حمایتی آمریکا از اپوزیسیون ایرانی، مانند طرح «مهسا» که خود روبیو در زمان حضور در کنگره برای تصویب ارائه داده بود با شکست مواجه شدهاند.
توقف پروژههای رسانهای و سایبری ضدایرانی در راه است؟
حذف این بودجهها به معنای آغاز فروپاشی ساختار مالی و عملیاتی بسیاری از نهادهای برونمرزی مخالف جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. بهعنوان مثال، به احتمال زیاد پروژههایی چون توزیع اینترنت ماهوارهای یا تولید گزارشهای ساختگی حقوق بشری توسط بنیاد برومند و مرکز اسناد حقوق بشر ایران، عملاً متوقف یا بهشدت محدود خواهند شد، زیرا دیگر برای چنین اقداماتی به آنها فاندی داده نمی شود.
در پایان باید گفت که قطع حمایت مالی از دهها نهاد به اصطلاح حقوق بشری، رسانهای و سایبری فعال علیه ایران از نگاه ناظران سیاسی، بهمعنای اعتراف غیرمستقیم واشنگتن به شکست پروژههای براندازی نرم و ناکارآمدی ماشین دروغسازی و تبلیغات ضدایرانی در خارج از کشور تلقی میشود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!